Hogere giften voor mensen in de bijstand

Hogere giften voor mensen in de bijstand

Hogere giften voor mensen in de bijstand Gemeentebelangen Oldambt

Geschreven door:
, 10 december 2021

Gemeentebelangen Oldambt brengt in de raadsvergadering van 13 december een motie in stemming. De strekking van de motie is dat bijstandsgerechtigden tot 1.200 euro aan giften mogen ontvangen zonder dat zij daarvoor worden gekort op hun uitkering.

In december 2020 haalde een voorval in de gemeente Wijdemeren het landelijke nieuws. Een bijstandsgerechtigde in die gemeente moest 7.000 euro terugbetalen omdat ze boodschappen van haar moeder had gekregen. Dit voorval leidde tot veel ophef.

Gift tot 1.200 euro
Eerder dit jaar heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen die de regering oproept een vrijstelling voor giften in te voeren tot een bedrag van 1.200 euro per jaar voor mensen die een bijstandsuitkering ontvangen. Fractievoorzitter Ger Klein van Gemeentebelangen Oldambt: ,,Op dit moment is nog niet bekend wanneer de landelijke regeling wordt ingevoerd. Wij willen hier niet op wachten en roepen het college daarom op om inwoners met een bijstandsuitkering nu al een vrijstelling te geven voor giften tot 1.200 euro per jaar. En omdat ons voorstel tot vermindering van administratieve lasten van de gemeente leidt, verdient het zich vanzelf terug.’’

In andere gemeenten geldt de vrijstelling al
Vooruitlopend op de landelijke regeling is in diverse gemeenten, waaronder Amsterdam, Nijmegen en Zoetermeer, al een vrijstellingsregeling ingevoerd. Klein: ,,Onlangs nog heeft de raad van Noordenveld – unaniem – zo’n vrijstellingsregeling vastgesteld. Als het daar kan, kan het bij ons ook.”

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

The day after - Gemeentebelangen Oldambt

The day after

17 maart 2022 - Na een fantastische campagne hebben we gisteren een prachtig resultaat behaald bij de gemeenteraadsverkiezingen: Gemeentebelangen Oldambt is de partij met de grootste winst! We maken een forse... lees verder »

Blog van Grietje Musch - aandacht en gelijke kansen voor onze inwoners

3 maart 2022 - Het ziet er maar somber uit, in het eerste kwartaal van 2022: gas wordt duurder, de huren gaan stijgen en ook de boodschappen worden duurder. En dat, terwijl de inkomsten nagenoeg gelijk blijven. Is... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.