Ger Klein

Ger Klein Gemeentebelangen Oldambt

Mijn naam is Ger Klein, geboren te Sleen, dus een Drentie.
Als jongen ben ik opgegroeid in een PvdA-gezin met vijf kinderen.
Na de MULO ben ik in 1966 begonnen bij de Marechaussee, specialisatie rechercheur buitenland. Vanaf 1974 als late student toch weer diverse studies gevolgd op financieel en juridisch gebied en de studie financial planner afgerond, waarna ik als zelfstandig ondernemer een financieel en fiscaal adviesbureau heb gehad in Winschoten.

Ik ben getrouwd en samen hebben we twee kinderen en vijf kleinkinderen. We wonen al sinds 1988 in Winschoten en zijn hier vastgeroest. We hebben nog een terugkeer naar Drenthe geprobeerd, maar mijn vrouw werd toen ernstig ziek en zij wilde graag terug naar Winschoten, naar onze oude woning.

In 1991 sloot ik mij aan bij D66 en kwam in de schaduwfractie terecht. In 1994 mocht ik voor D66 optreden als lijsttrekker en kwam zo in de gemeentepolitiek terecht. Binnen D66 was het een vriendenclub en dat voelde goed. Echter veranderde er in de jaren zowel landelijk, provinciaal en lokaal erg veel en ik voelde me er niet langer thuis. Daarom heb ik op de avond na de laatste raadsvergadering van de periode 2010-2014 mijn lidmaatschap bij D66 opgezegd en het boek gesloten. Althans, dat dacht ik.
Want er was veel te doen in de nieuwe gemeente Oldambt omtrent de oprichting van een AZC in Blauwestad en dat proces ging helemaal niet zoals ik dat voor ogen had. De bevolking werd laat ingelicht en naar bezwaren werd niet geluisterd. Tijd dus om in actie te komen.

Samen met Albert Kuiper nagedacht hoe we een lokale partij konden oprichten en er op die manier voor te zorgen dat de bevolking meer betrokken zou worden bij grote beslissingen. Heel veel namen passeerden de revue en uiteindelijk hebben we in 2016 Gemeentebelangen Oldambt opgericht, ons ingeschreven voor de verkiezingen en uiteindelijk kwamen we met 3 raadszetels terecht in de gemeenteraad van Oldambt. Een prachtig resultaat!

We zijn nog niet klaar en hebben de ambitie om de grootste partij te worden in het Oldambt, zodat we werkelijk wat kunnen veranderen en de inwoners voorop komen te staan. Daar hebben we uw stem voor nodig.

Nait soezen, mor doun!

Wilt u nog meer zien? Ga dan naar de pagina Wie zijn wij.

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.