Windturbines niet welkom in Oldambt

Windturbines niet welkom in Oldambt

Windturbines niet welkom in Oldambt Gemeentebelangen Oldambt

Geschreven door:
, 7 februari 2022

De gemeenteraad van Oldambt heeft het Programma zon en wind vastgesteld. De conceptversie van dit Programma bood ruimte voor het realiseren van windturbineparken. Door het aannemen van een voorstel van Gemeentebelangen Oldambt (GBO) is dit nu uitgesloten.

Tien wijzigingsvoorstellen
Fractievoorzitter Ger Klein van GBO: ,,In het voorstel van het college zaten nogal wat ‘losse eindjes’. Zo bood het programma bijvoorbeeld de mogelijkheid om het plaatsen van windturbines langs de Duits-Nederlandse grens te onderzoeken. Ook stond er dat grootschalige windturbineparken geen optie zijn. Maar ja, wat is ‘grootschalig’ hè? Zijn kleine windturbineparken dan wel een optie? Wat ons betreft niet. We hebben daarom tien wijzigingsvoorstellen ingediend waarvan er acht zijn aangenomen. Eén ding is daarmee zeker gesteld: in Oldambt mogen geen windturbines worden geplaatst.’’

Draagvlak belangrijk
Klein vervolgt: ,,Dan de tekst over draagvlak. Die was inhoudsloos. Het lijkt wel alsof het college draagvlak een ondergeschoven kindje vindt, terwijl dit voor Gemeentebelangen een van de belangrijkste aspecten is bij het beoordelen van initiatieven voor zonneparken. We zijn daarom blij dat ons wijzigingsvoorstel hierover is aangenomen.’’

Geen zonneparken in de Dollardpolders
In de conceptversie van het Programma zon en wind had het college de Dollardpolders aangewezen als kansrijk gebied voor zonneparken. Door een unaniem aangenomen amendement van PvhN, PvdA, VVD, CDA, D66 en GBO blijven deze polders echter gevrijwaard van zonneparken.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

The day after - Gemeentebelangen Oldambt

The day after

17 maart 2022 - Na een fantastische campagne hebben we gisteren een prachtig resultaat behaald bij de gemeenteraadsverkiezingen: Gemeentebelangen Oldambt is de partij met de grootste winst! We maken een forse... lees verder »

Blog van Grietje Musch - aandacht en gelijke kansen voor onze inwoners

3 maart 2022 - Het ziet er maar somber uit, in het eerste kwartaal van 2022: gas wordt duurder, de huren gaan stijgen en ook de boodschappen worden duurder. En dat, terwijl de inkomsten nagenoeg gelijk blijven. Is... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.