Blog van Chris de Raaf - Met de benen op tafel

Blog van Chris de Raaf - Met de benen op tafel

Blog van Chris de Raaf - Met de benen op tafel Gemeentebelangen Oldambt

Geschreven door:
, 15 januari 2022

Winschoten is allang niet meer die gezellige koopstad van vroeger, hoor ik vaak. Zelfs op staat word ik erop aangesproken: ‘Jij bent toch’…. en de mensen noemen van alles op, waarvan ze mij kennen. Nu zelfs van lijst 5 nummer 5.
En dan komt er meteen een ‘maar’ achteraan.
Wat mijn mening is over Winschoten en of ik in staat ben om eens wat in gang te zetten, de gemeente wakker schudden. Als ik dan doorvraag, komt er vaak een mooi idee naar voren.

Mij is in de 50 jaar dat ik nauw betrokken ben bij Winschoten duidelijk geworden, dat er heel veel mensen zijn met goede en creatieve ideeën, maar dat die meestal niet verder komen dan de bekende verjaardagspartijtjes of een praatje op straat.
Het klopt dat met name de laatste jaren Winschoten hard achteruit kachelt.
Mijn vraag is: waarom pikt de gemeente die goede ideeën die er leven in Winschoten en in de dorpen, niet op?

De gemeente zegt ‘kom maar langs’ en ze gaan ook weleens op werkbezoek de dorpen in. Dat kan wel zijn, maar dit heeft naar mijn informatie nog weinig tot niets concreets opgeleverd.

En op de vraag
‘Als jij dan in de raad komt, wat ga jij dan doen?’
is mijn antwoord kort en krachtig: met de mensen praten buiten het gemeentehuis. Ik ga naar de dorpen om me door de inwoners te laten informeren. Laat maar horen wat we als gemeente voor jullie kunnen betekenen!

Ik zou óók met een groep mensen uit alle geledingen van de Oldambtster bevolking regelmatig over diverse onderwerpen willen praten (met een mooi woord: brainstormen).

Gooi je gedachten je ideeën en creativiteit maar op tafel, zou ik zeggen. Het moet toch mogelijk zijn om in gezamenlijkheid iets voor elkaar te krijgen. En niet, zoals de gemeente het al jaren aanpakt: zij huren voor veel geld een extern bureau in dat alles voorbakt en de resultaten in een ringbandje aanlevert, waarna het stuk vervolgens in de onderste la belandt.
Dat moet de gemeente vooral zelf kunnen.

Oldambtsters, ik kom eraan en zet de heleboel actief in beweging!

Chris de Raaf
Gemeentebelangen Oldambt - lijst 5, nummer 5

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.