Blog van ons raadslid Grietje Musch - Jeugdzorg

Blog van ons raadslid Grietje Musch - Jeugdzorg

11 januari 2022

Het percentage jeugdzorg is hoog: 11,4% in de gemeente Oldambt. Jeugdzorg is, net als in vele andere gemeenten, ook voor de Gemeente Oldambt een grote zorg. Er zijn lange wachtlijsten voor deze kwetsbare groep en het percentage daalt naar verwachting ook in de komende jaren niet.

Gemeentebelangen maakt zich sterk voor een betere aanpak van dit dossier. Onze voorkeur gaat uit naar een solide zorgsysteem voor gezinnen, waarbij zij niet afhankelijk zijn van teveel verschillende partijen voor passende en gespecialiseerde hulp.
Huidige zorgaanbieders verdelen de taken, maar dit heeft tot nu toe slechts geleid tot een kostenstijging, in plaats van de te verwachten daling. Daar zijn onze inwoners niet mee geholpen.

Om te beginnen willen wij zien dat inwoners die dat nodig hebben, op een zo eenvoudig mogelijke manier de juiste zorg en ondersteuning kunnen ontvangen. Daarbij zouden zij zich geen weg moeten hoeven banen door een oerwoud van aanbieders.
Een goede samenwerking van de instanties leidt tenslotte tot vroegtijdige signalering en de juiste hulp en daarmee uiteindelijk tot een daling van het percentage jeugdzorg in Oldambt.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.