Bijverdienpremie voor werkenden in bijstand

Bijverdienpremie voor werkenden in bijstand

Bijverdienpremie voor werkenden in bijstand Gemeentebelangen Oldambt

Geschreven door:
, 25 februari 2022

Diverse gemeenten experimenteren met de mogelijkheid om bij te verdienen in de bijstand. Dit als opstap naar een vaste baan. Vanwege de positieve ervaringen gaat Gemeentebelangen Oldambt (GBO) de gemeenteraad voorstellen om in Oldambt een proef met een bijverdienpremie te starten.

Werk moet lonen
Fractievoorzitter Ger Klein van GBO: ,,In de huidige situatie loont het voor bijstandsgerechtigden niet om in deeltijd te gaan werken. Inkomsten uit werk worden namelijk verrekend met de bijstandsuitkering. Hierom zijn gemeenten als Wageningen, Amsterdam, Aalten en Doetinchem met een zogeheten bijverdienpremie gestart. Dit houdt in dat mensen die in de bijstand zitten en parttime werken een deel van de inkomsten mogen houden. Hierbij kan het gaan om zo’n tweehonderd euro per maand.’’

Proef
Klein vervolgt: ,,Naast het feit dat bijstandsgerechtigden dan meer besteedbaar inkomen hebben, is er, zo blijkt uit onderzoek, een grotere kans om door te stromen naar regulier werk. Een win-winsituatie dus.’’ GBO zal hierom aan de nieuwe gemeenteraad een motie voorleggen waarin wordt opgeroepen om in Oldambt een proef met de bijverdienpremie te starten. ,,Als blijkt dat de proef tot het gewenste resultaat leidt, kan de regeling worden voortgezet.’’

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

The day after - Gemeentebelangen Oldambt

The day after

17 maart 2022 - Na een fantastische campagne hebben we gisteren een prachtig resultaat behaald bij de gemeenteraadsverkiezingen: Gemeentebelangen Oldambt is de partij met de grootste winst! We maken een forse... lees verder »

Blog van Grietje Musch - aandacht en gelijke kansen voor onze inwoners

3 maart 2022 - Het ziet er maar somber uit, in het eerste kwartaal van 2022: gas wordt duurder, de huren gaan stijgen en ook de boodschappen worden duurder. En dat, terwijl de inkomsten nagenoeg gelijk blijven. Is... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.