Han de Grooth

Han de Grooth Gemeentebelangen Oldambt

Als zoon van een bekende Nieuwe Pekelder familie heb ik veel geluk in mijn leven gekend.
Mijn ouders moesten dag en nacht werken om onze textielwinkel te runnen. Het gezin bestond uit vader, moeder en zes kinderen. Een oudste zoon (ik dus), twee tweelingen en een nakomertje die ze moesten voeden, opvoeden, kleden en het hoofd boven water (van het Pekelderdaip) laten houden. Daarnaast waren ze druk in het sociale en kerkelijke leven en hebben Sursum Corda opgericht, een koor dat nog steeds bestaat.

Vanaf mijn zesde voelde ik steeds meer de plicht om mijn ouders te helpen bij hun zware taak, zo vlak na de oorlog. Het begon met elke dag een hele emmer aardappelen te schillen voor het gezin en breidde zich uit tot het helpen in de zaak; bijvoorbeeld met het leggen van vloerbedekking, het ophangen van gordijnen en zonnewering, etc. Onze genetische familiementaliteit van hoge normen en waarden gekoppeld aan ‘niet kletsen, maar aanpakken’ heeft mij veel geluk en profijt gebracht in het leven.
Na een gedegen opleiding, waarbij de LTS in Winschoten aan de basis stond, heb ik gastcolleges gegeven aan diverse hogescholen. College geven aan de Vrije Universiteit in Amsterdam was de kroon op mijn werk. Ik heb 43 jaar voor een ICT-multinational gewerkt. Daarbij was, tientallen jaren lang, ‘de hele wereld’ mijn werkgebied. Na mijn ‘early retirement’ heb ik mijn echtgenote en kinderen kunnen overtuigen dat het goed was om weer terug te keren naar mijn ‘roots’. Ook hadden mijn broer en ik de intentie om iets terug te doen voor Oost-Groningen en hebben we de Provinciale Staten (op onze kosten) projecten aangeboden voor sport, recreatie en welzijn van de Oldambtsters. Helaas (voor u en voor ons) hadden Provincie en Gemeente geen interesse (gain belang bie heur)!

Toch heb ik mijn inzet en verhuizing doorgezet en ben gaan wonen in het mooie Oldambt om te proberen of ik meer kon betekenen. Dat is in diverse opzichten gelukt. Tijdens mijn termijn, van meer dan vier jaar, als voorzitter en operationeel leider van de lokale omroepen RTV GO! & Groningen 1, heb ik toch mijn positieve bijdrage kunnen leveren aan ‘de stem laten horen en een gezicht geven’ van en aan inwoners, ondernemers en beleidsmakers.

Die ingeboren instelling, van: ‘NAIT SOEZEN MOR DOUN!’, heeft mij 33 jaar geleden in de armen van mijn Rotterdamse echtgenote gedreven; een jaar geleden was dezelfde instelling ook de trigger om mij de normen en waarden van GBO te laten ontdekken en te appreciëren.

Graag stroop ik de mouwen op om van Oldambt een plek te maken waar inwoners en ondernemers worden gehoord en daardoor gelukkig en gezond oud kunnen worden, in redelijke welstand.

Wilt u nog meer zien? Ga dan naar de pagina Wie zijn we.

The day after - Gemeentebelangen Oldambt

The day after

17 maart 2022 - Na een fantastische campagne hebben we gisteren een prachtig resultaat behaald bij de gemeenteraadsverkiezingen: Gemeentebelangen Oldambt is de partij met de grootste winst! We maken een forse... lees verder »

Blog van Grietje Musch - aandacht en gelijke kansen voor onze inwoners

3 maart 2022 - Het ziet er maar somber uit, in het eerste kwartaal van 2022: gas wordt duurder, de huren gaan stijgen en ook de boodschappen worden duurder. En dat, terwijl de inkomsten nagenoeg gelijk blijven. Is... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.