Raadsbijeenkomst over OZG-zonnepark moet in het openbaar plaatsvinden

Raadsbijeenkomst over OZG-zonnepark moet in het openbaar plaatsvinden

Raadsbijeenkomst over OZG-zonnepark moet in het openbaar plaatsvinden Gemeentebelangen Oldambt

Geschreven door:
, 10 september 2021

Politiek Oldambt is uitgenodigd voor een raadsbijeenkomst op 15 september over het plan van het Ommelander Ziekenhuis (OZG) voor een zonnepark van 250 hectare. Het is de bedoeling dat OZG-bestuurder Hennie Sanders een toelichting op het plan geeft en dat raadsleden hierover met elkaar in gesprek gaan. Blijkens de uitnodiging vindt de vergadering achter gesloten deuren plaats. Gemeentebelangen Oldambt is het hier niet mee eens.

Vergadering openbaar
Fractievoorzitter Ger Klein van Gemeentebelangen Oldambt: ,,Het uitgangspunt is dat de gemeenteraad in openbaarheid vergadert en bij uitzondering in beslotenheid. Voor die beslotenheid moeten dan zwaarwegende redenen zijn. Dat is hier niet aan de orde. Inwoners en media hebben er recht op om te weten hoe de politiek over het plan van Sanders denkt. Het is een plan met een gigantische ruimtelijke impact en bovendien vervult het OZG een gemeente-overstijgende functie. Wat ons betreft vindt de vergadering daarom in het openbaar plaats.”

Gemeentebelangen Oldambt gaat bij de andere raadsfracties steun zoeken voor openbaarheid van de vergadering.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

The day after - Gemeentebelangen Oldambt

The day after

17 maart 2022 - Na een fantastische campagne hebben we gisteren een prachtig resultaat behaald bij de gemeenteraadsverkiezingen: Gemeentebelangen Oldambt is de partij met de grootste winst! We maken een forse... lees verder »

Blog van Grietje Musch - aandacht en gelijke kansen voor onze inwoners

3 maart 2022 - Het ziet er maar somber uit, in het eerste kwartaal van 2022: gas wordt duurder, de huren gaan stijgen en ook de boodschappen worden duurder. En dat, terwijl de inkomsten nagenoeg gelijk blijven. Is... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.