Kom als gemeenten en provincie gezamenlijk in verzet tegen extra gaswinning

Kom als gemeenten en provincie gezamenlijk in verzet tegen extra gaswinning

Kom als gemeenten en provincie gezamenlijk in verzet tegen extra gaswinning Gemeentebelangen Oldambt

Geschreven door:
, 7 januari 2022

Uit een brief van demissionair minister Stef Blok (VVD) van Economische Zaken en Klimaat van 6 januari 2022 blijkt dat dit jaar in Groningen waarschijnlijk twee keer zoveel gas wordt gewonnen als gepland. Voor Gemeentebelangen Oldambt (GBO) aanleiding om aan de politieke bel te trekken.

Fractievoorzitter Ger Klein van GBO: ,,Zowel bij gemeenten als bij de provincie is veel onrust ontstaan over de brief van Blok. En dat is natuurlijk volkomen begrijpelijk. Want in plaats van het, zoals was beloofd, dichtdraaien van de gaskraan, wordt deze dit jaar verder opengezet. Dit soort wanpraktijken moeten we niet langer tolereren, er is namelijk genoeg met de Groningers gesold. We hebben het college van Oldambt dan ook opgeroepen om via de Vereniging Groninger Gemeenten (VGG) in contact te treden met alle Groninger gemeenten en de provincie om gezamenlijk een vuist richting Den Haag te maken. We moeten het kabinet duidelijk maken dat de extra gaswinning volstrekt onacceptabel is.”

GBO heeft er alle vertrouwen in dat het college aan de oproep gevolg geeft.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

The day after - Gemeentebelangen Oldambt

The day after

17 maart 2022 - Na een fantastische campagne hebben we gisteren een prachtig resultaat behaald bij de gemeenteraadsverkiezingen: Gemeentebelangen Oldambt is de partij met de grootste winst! We maken een forse... lees verder »

Blog van Grietje Musch - aandacht en gelijke kansen voor onze inwoners

3 maart 2022 - Het ziet er maar somber uit, in het eerste kwartaal van 2022: gas wordt duurder, de huren gaan stijgen en ook de boodschappen worden duurder. En dat, terwijl de inkomsten nagenoeg gelijk blijven. Is... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.