Blog - van ons raadslid Grietje Musch

Blog - van ons raadslid Grietje Musch

Blog - van ons raadslid Grietje Musch Gemeentebelangen Oldambt

18 oktober 2021

Kinderarmoede

In 2017 repte onze fractieondersteuner Sandra Klein er al over: kinderarmoede. Het is toch treurig dat wij in 2021 nog steeds kampen met dit onderwerp.

Zelf ben ik opgegroeid in armoede. Het was 1955 en ik kan me nog herinneren dat wij op school werden gepest: we droegen afgedankte kleren en te grote schoenen die die werden opgevuld met oude sokken. Voor ons waren er geen sport, schoolreisjes of verjaardagsfeestjes en ook geen mogelijkheden om door te leren. Opleidingen heb ik later alsnog kunnen volgen, nadat ik ben getrouwd. Onze moeder heeft er in die tijd met zeven kinderen het beste van gemaakt, een hele prestatie. We zijn haar daar nog altijd dankbaar voor.

Op basis van mijn eigen ervaringen kan ik me dus goed voorstellen hoe het moet voelen voor kinderen en jongeren om zo op te groeien. Als jouw gezin het moet redden van € 60,00 tot € 75,00, dan kom je tekort en blijf je afhankelijk van instanties.

Ik heb het gevoel dat hier te weinig aan wordt gedaan. Deze problematiek moet bij de wortel worden aangepakt anders blijft deze trieste situatie bestaan. We moeten alles in het werk stellen opdat deze gezinnen zichzelf kunnen redden en geen gebruik meer hoeven te maken van bijvoorbeeld een voedsel- of kledingbank.
Er zijn veel instanties die te hulp schieten, maar het probleem is groot. Alles wordt duurder en zonder de juiste hulp gaan we een sombere tijd tegemoet.

Toch blijf ik hopen op betere tijden en vind het belangrijk dat de gemeente Oldambt zeer alert blijft op deze problematiek.
Als raadslid van Gemeentebelangen ga ik mij hier samen met de partij voor inzetten.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.